eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Négy afgán bíró holttestére bukkantak Gázni tartományban

Négy afgán bíró holttestére bukkantak szerdán az ország déli részén fekvő Gázni tartományban a helyi rendőrök. Közben lázas tárgyalások folynak a dél-koreai túszok kiszabadításáért.

A bírákat két héttel ezelőtt rabolták el, közvetlenül a dél-koreaiak után. Holttestüket golyónyomok éktelenítették a fejükön és a mellkasukon.

Ugyanebben a tartományban tartják fogva a tálibok a dél-koreai keresztény közösség 21 tagját, köztük 16 nőt, akiknek sorsáról szerdán reggel is folytak a tárgyalások elrablóik és a kabuli kormány képviselői között. A tárgyalásokon afgán törzsi vezetők és iszlám vallási elöljárók, ulemák is részt vesznek.

Ez utóbbiak elítélték a második dél-koreai túsz hétfői kivégzését és felszólították a tálibokat, hogy nem öljenek meg több foglyot.

Az iszlamista szélsőségesek szerdán helyi idő szerint délig (közép-európai idő szerint 9:30-ig) adtak időt a kormánynak követelésük teljesítésére. A tálibok bebörtönzött harcostársaik szabadon bocsátását akarják elérni cserébe a dél-koreaiak életéért.

Szöuli illetékesek megerősítették, hogy a tálibok kapcsolatban állnak Dél-Korea kabuli nagykövetségével, de e telefonon történő tárgyalások tartalmáról nem tudtak biztosat mondani.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×