eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Pokolgépekkel támadtak a gépkocsioszlopra

A biztonsági erők tizenkét tagja életét vesztette Pakisztánban a gépkocsioszlopuk ellen végrehajtott robbantássorozatban - közölték titkosszolgálati illetékesek.

A tájékoztatás szerint három házilag készített pokolgép lépett működésbe az afgán határ menti Északnyugati Határvidék tartományban, Matta városánál elhaladó konvoj útjában, majd lövöldözés tört ki.

Előzőleg egy rendőrségi tisztviselő arról számolt be, hogy öngyilkos merénylő hajtott neki a rendőrségi és félkatonai egységek járműoszlopának.

A hadsereg szóvivője negyven sebesültről számolt be. Mint titkosszolgálati forrásból közölték: tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

Szombaton a pakisztáni félkatonai egységek 18 tagja vesztette életét Észak-Vazirisztán törzsi vidékén.

A területet a szomszédos Afganisztánban kormányellenes lázadást folytató vallási fanatikus tálibokkal szimpatizáló fegyveresek fellegvárának tartják.

A pakisztáni biztonsági erők utoljára tavaly novemberben voltak célpontjai a mostaniakhoz foghatóan súlyos merényletnek; akkor a hadsereg 42 újoncával végzett egy öngyilkos merénylő az északnyugati Dargaj település körzetében, egy kiképzőterepen.

A pakisztáni katonaság szóvivője nem zárta ki, hogy a véres merényletek összefüggésben állhatnak azzal, hogy a biztonsági erők a héten rohammal bevették a főváros, Iszlámábád egyik radikális mecsetét, a Lal Maszdzsidot (Vörös Mecset), miután szélsőséges muzulmán fegyveresek elbarikádozták magukat ott.

Hivatalos adatok szerint 75 - nem hivatalos adatok szerint több száz - halálos áldozatot követelt a templom ostroma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×