eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megelevenedik Harry Potter varázslatos világa

Néhány héttel azelőtt, hogy lehull a lepel J. K. Rowling hetedik és egyben utolsó Harry Potter könyvéről, bejelentették, hogy a varázslótanonc világát és kalandjait megidéző élményparkot építenek.

A Harry Potter varázslatos világa elnevezésű kalandpark építése néhány héten belül elkezdődik, és 2009-re készül el a floridai Orlandóban egymilliárd dolláros (185 milliárd forintos) költségvetéssel.

A Harry Potter-park építését két amerikai filmstúdió kezdeményezte.

A parkban megelevenedik a varázslótanonc világának minden fontos helyszíne, így a Roxfort kastély, a hófödte falu, Roxsmorts, a Tiltott Rengeteg és a Roxfort-expressz is. Különleges számítógépes effektek révén az élethű szereplők is megjelennek a parkban.

A könyvek szerzője, J. K. Rowling kijelentette, hogy a tervek hihetetlenül izgalmasak, és a rajongók nem fognak csalódni az élményparkban

A park fő tervezője az Oscar-díjas Stuart Craig, a Potter-filmek látványtervezője, így biztos, hogy a park hűen visszaadja majd Rowling elképzeléseit.

Harry Potter történeteit eddig 65 nyelvre fordították le, a könyvekből világszerte 325 millió példányt adtak el. A filmsorozat 3,5 milliárd dollárt (651,5 milliárd forintot) hozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×