eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orosz bíróság ítélkezhet Litvinyenko gyilkosáról

Oroszországban állítják bíróság elé Andrej Lugovoj orosz üzletembert, ha helytállónak bizonyulnak azok a brit vádak, amelyek szerint ő mérgezte meg egykori ügynöktársát, Alekszandr Litvinyenkót. Ezt az orosz főügyész közölte, miután Münchenben találkozott brit kollégájával.

Korábban az orosz igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy Andrej Lugovojt nem adják ki Nagy-Britanniának, mert ez ellentétes lenne Oroszország alkotmányával.

Alekszandr Litvinyenko, az egykori orosz állambiztonsági alezredes hét éve szökött Nagy-Britanniába. Tavaly novemberben halt meg egy londoni klinikán, miután szervezetébe hatalmas adag polónium-210-es radioaktív izotóp került.

A brit ügyészség kedden emelt vádat Andrej Lugovoj egykori orosz KGB-ügynök ellen a Litvinyenko-gyilkosság ügyében, és kérte Oroszországtól kiadatását.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×