eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Castro jól van, de kócos a haja

Fidel Castro jól halad a gyógyulás útján. Egyelőre azonban nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, mert kócos a haja.

A 80 éves kubai vezető csak egy írásos nyilatkozatot hozott nyilvánosságra, amelyben közli, hogy az ágyban töltött napok miatt külseje még nem igazán fotogén, ezért egyelőre nem vállal nyilvános szereplést. Az ugyanis túlságosan nagy gondot jelentene számára, hogy fotóképes állapotba hozza magát.

Az elmúlt tíz hónapban azonban megjelentek olyan fotók vagy videofelvételek Castróról, amelyeken pizsamában vagy melegítőben látható, és amelyeken vékonynak és elesettnek látszik.

Az írásos üzenetében részletesen beszámol betegségéről, amelynek következtében át kellett adnia az ország irányítását öccsének, Raúlnak. Leírja, hogy számos operáción átesett, és hónapokon át kapott infúziót, amely fontos szerepet játszott a táplálásában. A kubai elnöknek katétert is használnia kellett.

Kiemelte, hogy mindent megkapott, ami a gyógyulásához kellett. Arról azonban nem számolt be, hogy hogyan került haza a kórházból és hogyan nyerte vissza az erejét. Castro jelenleg újságolvasással és a hírműsorok nézésével tölt idejét, emellett a barátaival beszélget és elvégzi a rehabilitációjához szükséges gyakorlatokat.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×