eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Botrányosan gyenge nyomozás az eltűnt gyerek után

Nem engedi a portugál rendőrség, hogy a világ legjobb rendőrkutyáit is bevessék a három hete eltűnt brit kislány keresésébe. A brit rendőrök viszont attól félnek, hogy ha várnak még, akkor már a kutyák sem segíthetnek.

A brit rendőrségnek van két nagyon jól kiképzett nyomkövető kutyája, ám a jelek szerint nem vethetik be azokat a kislány megtalálásba indított nyomozásba.

Madeleine McCann 20 napja tűnt el egy portugáliai nyaralóhelyről. Ha a kutyák szagot vennének a négyéves kislány ruhájáról, javulhatnának a nyomozás sikerének esélyei.

Egy helyben topognak


A portugál rendőrség egy tapodtat sem halad előre, mégis megakadályozzák a brit rendőrkutyák bevetését.

"Ez egyszerűen botrányos. Az idő pedig vészesen fogy" - fakadt ki egy neve elhallgatását kérő magas rangú brit rendőrtiszt. "Ezeknek a kutyáknak elképesztő képességeik vannak. A legjobbak közé tartoznak a világon, és napokkal Madeleine eltűnése óta készenlétben állnak" - tette hozzá.

Az egyik kutya egy spániel, amely képes arra, hogy kiszagolja a vérmaradványokat a megtisztított pisztolyról is. "Ez azonban csak 28 napig lehetséges" - figyelmeztetett a rendőrtiszt.

Elvesztették a nyomot

Több brit kutyás rendőr részt vett egyébként a nyomozás első szakaszában, és az állatok találtak is nyomokat - de 230 méter után elveszítették.

A kislány szülei fontolgatják, hogy magánnyomozókat fogadnak, ha a rendőrségi vizsgálat nem jár eredménnyel. Maddie édesapja, Gerry McCann arra is felhívta a figyelmet, hogy az ügy brit gyanúsítottját ártatlanként kell kezelni, amíg a bűnössége be nem bizonyosodik.

Letörölték a bizonyító erejű felvételt


Közben elveszett egy újabb kulcsfontosságú nyom: letörölték azt a felvételt, amely egy benzinkútnál készült. Szemtanúk két hete Marokkóban, egy marrakech-i töltőállomáson vélték látni a kislányt egy férfival. A gyerek a beszámolók szerint szomorú volt, és állandóan az édesanyját hívta.

A benzinkútnál ugyan működik kamera, de a felvételt letörölték, mielőtt a marokkói rendőrség ellenőrizhette volna.

A brit rendőrség mindenesetre a város környékét kiplakátozta Maddie fényképeivel, hátha valaki felismeri a gyereket, a portugálok pedig hivatalosan felvették a kapcsolatot marokkói kollégáikkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×