eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

A félelemkeltő politika uralkodik

Az Amnesty International szerint világszerte a félelemkeltő politika uralta a tavalyi évet. A szervezet szerint a romaellenes gondolkodásmód az Európai Unióban továbbra is mélyen gyökerezik.

A világ legnagyobb nemzetközi emberi jogi szervezetének szerdán Londonban kiadott éves világjelentése szerint az Egyesült Államok ezreket tart fogva Irakban, Guantanamon és Afganisztánban vádemelés nélkül, és az egész világot a terrorellenes háború csataterének tekinti, miközben a globális biztonsági helyzet rosszabb, mint eddig bármikor.

Az Amnesty International tanulmánya szerint a félelem politikája az elmúlt időszakban még összetettebbé vált olyan fegyveres és nagy üzleti csoportok megjelenésével, amelyek egyaránt megsértik az emberi jogokat vagy eltűrik azok megsértését.

A szervezet adatai szerint tavaly hatezer, Európába tartó afrikai menekült fulladt vízbe vagy tűnt el a tengeren. További 31 ezer elérte a Kanári-szigeteket; számuk hatszorosa az egy évvel korábbinak.

Az Amnesty International szerint a romaellenes gondolkodásmód az Európai Unióban továbbra is mélyen gyökerezik; a romákat elkülönítés sújtja az oktatásban, az egészségügyi ellátásban és a lakáspolitikában, és egyes országokban folyamatosan kizárják őket a közösségi életből is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×