eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Washington elítélte a palesztinok elleni célzott támadásokat

Ellenzi az izraeli hadsereg palesztinok elleni célzott támadásait az amerikai kormány, amely szerint a zsidó államnak joga van védekeznie a támadásokkal szemben, de mindent meg kell tennie a civil áldozatok elkerüléséért.

A washingtoni külügyminisztérium helyettes szóvivője azután ítélte el az izraeli hadsereg palesztinok elleni célzott támadását, hogy az izraeli védelmi miniszter helyettese kijelentette: Iszmail Haníje palesztin kormányfő is lehetséges célponttá vált az Izrael elleni támadások miatt.

Tom Casey úgy fogalmazott: a zsidó államnak joga van védekeznie a támadásokkal szemben, de mindent meg kell tennie a civil áldozatok elkerüléséért.

Efrájim Szneh izraeli védelmiminiszter-helyettes a célzott támadásokat azzal indokolta, hogy a Hamász politikai szárnya támogatja azokat, akik harcolni akarnak Izrael ellen.

A palesztin kormány nem sokkal korábban mindenre kiterjedő, kölcsönös fegyverszünetet ajánlott Izraelnek a Gázai övezetben fellángolt erőszak megfékezésére.

A zsidó állam légiereje azóta támadja a Gázi övezetet, hogy megsokszorozódott az onnan indított palesztin rakétatámadások száma; egy hét alatt több mint 100 lövedék érte Dél-Izraelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×