eur:
396.49
usd:
360.05
bux:
71824.04
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Maszkot kényszerít diákjaira az elitiskola

Állandóan maszkot kell viselniük egy kantoni magániskola diákjainak, nehogy illetéktelenek lefényképezhessék őket. Az elitiskolának alig harminc tanulója van, a szülők évente 36 ezer jüan (863 ezer forint) tandíjat fizetnek - igaz, ezért a gyerekek még golfleckéket is kapnak.

A kantoni Hujcsou városának elitiskolájába járó diákokat illetéktelen nem fényképezheti le, a gyerekek ugyanis még az udvaron is állandóan maszkot viselnek.

A helybéliek szerint az általános iskola olyan, mint a legelőkelőbb brit magániskolák. Mások szerint viszont felháborító, hogy a gazdagok gyerekei minden luxust megkapnak.

"Ezeknek a gyerekeknek később nehéz lesz beilleszkedni a társadalomba, mert a saját kis bezárt világukban nőnek fel. Nem élvezhetik a szabad, boldog gyermekkort. Nagyon sajnálom őket" - mondta egy nyugalmazott tanár.

Egy másik nyilatkozó kalitkába zárt kanárikhoz hasonlította az iskola diákjait.

"Ha gyermekkorukban az arcukat sem mutathatják meg, akkor hogyan várhatjuk tőlük, hogy felnőtt korukban önmagukat adják majd" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×