eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Békefenntartók gépe zuhant le a Sínai-félszigeten

Kilenc katona, köztük valószínűleg nyolc francia vesztette életét a Sínai-félszigeti nemzetközi békefenntartó erők (MFO) egy francia repülőgépén, amely vasárnap lezuhant a sivatagban, a félsziget közepén - közölte az erők szóvivője. Magyar áldozata nincs a balesetnek.

Normand St. Pierre hozzátette, hogy a szokásosnál többen voltak az éppen gyakorlatra tartó gépen, és hogy az összes áldozat nemzetiségét még nem sikerült megállapítani.

Egyiptomi biztonsági források szerint a kilenc halálos áldozat közül nyolc francia, egy kanadai katona. A francia védelmi tárca egyelőre nem erősítette meg ezt a közlést.

A baleset napos, derült időben történt, a Twin Otter típusú repülőgép egy útra zuhant, ahol egy teherautóba csapódott, amely felrobbant.

Egyiptomi biztonsági források elmondták, hogy három áldozat holttestét megtalálták, hat másik személyt eltűntként tartanak számon, ők is valószínűleg életüket vesztették. A teherautó vezetőjének még a repülőgép becsapódása előtt sikerült kiugrania a gépkocsiból.

A Sínai-félszigeten állomásozó többnemzetiségű erő és megfigyelő misszió az Egyiptom és Izrael által 1979-ben megkötött békeszerződés biztonsági előírásainak tiszteletben tartását felügyeli. A 11 országból érkezett békefenntartók között magyar katonák is vannak.

Magyar katona azonban nem volt a lezuhant gép fedélzetén - mondta el Harnócz Gyula százados, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóügyeletese az MTI-nek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×