eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sonka és magyar hosszabbítás Afganisztánban?

Nyáron dönt a kormány arról, hogy a korábban vállalt két évnél tovább marad-e a magyar katonai misszió Afganisztánban.

A honvédelmi miniszter az afganisztáni Puli-Humriban, a magyar különítménynek rendezett csütörtök esti állománygyűlésen beszélt a katonai küldetés esetleges meghosszabbításáról.

Szekeres Imre erről a lehetőségről egyébként már márciusban említést tett, amikor az InfoRádió arról kérdezte, van-e esély a misszió meghosszabbítására.

"Igen van. Ez döntően majd a Magyar Köztársaság kormányának a döntésétől függ, de én kívánatosnak tartanám, hogy a civil programokat kísérjük végig a katonai jelenléttel, hogy minél nagyobb biztonságot tudjunk garantálni"- jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Az Afganisztánban szolgáló katonák a hosszú távú tervekről most első kézből tudhatták meg, hogy a jövőben - amellett, hogy Magyarország egy tartományi újjáépítési csoport vezetésével van jelen az országban - lehetőség kínálkozik majd arra is, hogy mintegy 40 katona négy hónapig üzemeltesse a kabuli repülőteret, később pedig akár a Baglán tartományba tervezett rendőrképző központ katonai biztosítását is elvállalhatná a különítmény.

Szekeres Imre a jövőbe mutató híreken kívül egy hatalmas pápai húsvéti sonkát is vitt Afganisztánba, amelyet a magyar katonák a tervek szerint május 21-én, a Honvédelem Napján fogyasztanak el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 14:15
×
×
×
×