eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kész a hatástanulmány a magyar határ melletti hulladékégetőről

Megkapta az osztrák kormány a Heiligenkreuzban tervezett hulladékégetőműről szóló hatástanulmányt a beruházást végző burgenlandi cégtől. A német és magyar nyelven előterjesztett dokumentumot Josef Pröll osztrák környezetvédelmi miniszter eljuttatja az illetékes magyar hatóságoknak is.

A Szentgotthárd közelében a határ osztrák oldalán tervezett hulladékégető összköltsége mintegy 100 millió euró, kapacitása 90 megawatt, az üzemeléshez szükséges évi 200 ezer tonna hulladékot 70 százalékban vasúton szállítják majd.

Szentgotthárd régóta tiltakozik a hulladékégető építése ellen. Az Európai Néppárt magyar képviselői április elején a Rába és a Lapincs folyók osztrák környezetszennyezése miatt petíciót nyújtottak be Burgenland és Stájerország tartományi elöljáróihoz. A dokumentumban a hulladékégető tervét is bírálták.

Hans Niessl burgenlandi tartományi elöljáró a közelmúltban azt mondta: kiemelten fontosnak tarták az uniós előírások és a környezetvédelmi szabályok betartását.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×