eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Romantikus küldetésre indult a tigris Afrikába

Párosodni küldtek Afrikába egy négyéves dél-kínai tigrist. "327"-nek más feladata is lesz: meg kell tanulnia, hogyan maradhat életben a vadonban.

A dél-kínai tigrisből mindössze száz példány él világszerte, és közülük is csupán 10-30 vadon. A számukat azonban mindenképpen gyarapítani akarják, ezért néhány állatot Dél-Afrikában készítenek fel arra, hogy visszatérhessen a vadonba.

Eddig két pár tigris "tanult" a Lahou-völgyben kialakított 33 ezer hektáros természetvédelmi területen. Az egyik hím azonban elpusztult, az ő helyére kell beugrania a Sanghajból hétfőn útnak indított négyéves hímnek.

"Dél-Afrikában van elég hely, tapasztalat és préda az állatok számára, így ott sokkal gyorsabban rászoktathatják a tigriseket az önálló életre" - mondta Li Csü-an, a kínai tigrisek megmentésére létrehozott alapítvány alapítója.

"327"-et azért választották, mert a szucsoui tigrisparkban ő volt a legstrammabb hím. Az állat három napig utazik a két park között: repülőn és helikopteren szállítják Hongkongból Johannesburgba.

Útközben csak vizet kap, de ez nem fogja zavarni, mert a tigrisek a vadonban akár öt napig is kibírják élelem nélkül.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×