eur:
385.59
usd:
355.12
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Hatalmas győzelmet arattak a krokodilok

Győzelmet arattak az Ausztrália északi részén élő krokodilok. Egy új rendelkezés szerint ugyanis bírságra számíthatnak azok, akik megzavarják őket.

Bőséges élelem-utánpótlás és a vadászat megtiltása a krokodilok számának robbanásszerű emelkedéséhez vezetett. Ennek köszönhetően egyre gyakoribb, hogy strandokat kell bezárni a krokodilok megjelenése miatt, illetve az, hogy embereket sértenek meg az állatok.

Egy tervezett rendelkezés szerint azonban akár 7500 ausztrál dollárt, azaz több mint 1 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetnie annak a fürdőzőnek, aki a krokodilok élőhelyére téved.

A szabályozás lényege, hogy megóvják az állatok élőhelyét, valamint az, hogy minél kevesebb alkalom nyíljon a krokodilok és az emberek találkozására.

A közvélemény azonban nem fogadta túl nagy lelkesedéssel a krokodilok előtti kapitulációt. Vannak, akik arra panaszkodnak, hogy olyan folyókban is megjelentek az állatok, ahol korábban nem éltek, és szabadon lehetett tőlük fürödni.

A jogszabály tervezői szerint azonban vitathatatlan, hogy egyre több ember zavarja meg a hüllőket, és ez gyakran katasztrófákhoz vezet. Épp ezért úgy látják: ha jogilag nem lesz módjuk az embereknek arra, hogy érintkezzenek ezekkel az állatokkal, akkor a balesetek száma is csökkenni fog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×