eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Közzétette 3600 méteres zuhanásának felvételét

Közzétette a zuhanása közben készült felvételeket az a férfi, aki tavaly decemberben túlélt egy félresikerült, 3600 méter magasról végrehajtott ejtőernyős (skydive) ugrást. Michael Holmes életét azok a szederbokrok mentették meg, amelyekre rázuhant.

Kilyukadt tüdővel és törött bokával ugyan, de túlélt egy 3600 méteres zuhanást Michael Holmes tavaly decemberben. A férfi duplán balszerencsés volt, hiszen az új-zélandi Taupo-tó felett végrehajtott ugrás során sem a fő-, sem a tartalék-ejtőernyője nem nyílt ki rendesen.

A zuhanást rögzítette a férfi bukósisakjára erősített kamera, valamint a vele együtt ugró férfi hasonló készüléke. A felvételen jól látható, amint a 35 éves Michael Holmes megállíthatatlanul pörög a föld felé.

Búcsú a kamerában

A férfi egy kilométeres magasságban próbálta meg működésbe hozni az ejtőernyőt, amely azonban csak annyira nyílt ki, hogy valamennyire csökkentse a zuhanás sebességét. A férfi mintegy 120 km/órás sebességgel zuhant pörögve a föld felé, miközben megpróbált valahogy a hátára fordulni és esetleg kijavítani az ernyőt.

A felvétel egyik legdrámaibb része az, amikor alig pár másodperccel a becsapódás előtt Michael Holmes búcsút int a kamerában, mialatt az árnyéka egyre nagyobb lesz, majd látható, ahogy becsapódik. Ezt követően csak hörgést lehet hallani, ahogy a férfi megpróbál sérült tüdővel levegőt venni.

Ezt követően a férfi társa, Jonathan King kamerájának képét láthatjuk, amint megpróbál a szederbokrok között Michael Holmes közelébe jutni, miközben azt mondja: "Beszélj hozzám, ember! Jól vagy?", mire a férfi csak annyit válaszol: "Nem."
Nem félt, inkább dühös volt

Michael Holmest egyébként a világ legjobb ugrói között tartják számon. A baleset után közölte, hogy folytatni szeretné, azt azonban elismerte, hogy valószínűleg "elhasználta a neki kirótt szerencsét".

A sportember azt mondta, a zuhanás közben nem félt, inkább dühös volt, hogy bár mindent az előírásoknak megfelelően tett, mégis bajba került. "Tökéletesen arra koncentráltam, hogy mit tegyek, mindenre emlékszem" - mondta.

A búcsúintésnek szánt mozdulatról azt mondta, hogy egyszerűen kiszakadtak belőle a szavak: "Ó, basszus, halott vagyok...viszlát!".

Michael Holmes egyébként alig 30 méterrel zuhant egy közeli repülőtér betonparkolója mellé. A férfi az oldalán zuhant a szederbokrokba, így túlélte a hihetetlen zuhanást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×