eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Botrány: prostitúcióra kényszeríthették a kiskatonákat! - képgaléria

Nem csak verték, de a legújabb hírek szerint prostitúcióra is kényszerítettek kiskatonákat rangidős társaik egy szentpétervári laktanyában egy orosz civil szervezet szerint. A Katonaanyák Bizottsága egy onnan leszerelt katona beszámolója alapján a katonai ügyészséghez fordult.

A katonák jogainak védelmében fellépő legbefolyásosabb orosz civil szervezet, a Katonaanyák Bizottsága erről beszámolt az Eho Moszkvi orosz rádióállomásnak is.

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet szerint az orosz hadseregben évente öngyilkossági kísérletek százaihoz, illetve dezertálási próbálkozások ezreihez vezet a fiatal sorkatonák súlyos bántalmazása és megalázása.

A legújabb beszámolók szerint a Szentpétervár központjában álló 3727-es számú laktanyában egyes leszerelés előtt álló katonák pénzkereseti forrásként kényszerítettek szexuális szolgáltatásokra fiatalabbakat.

A prostituált bakáknak szabályos ügyfélköre alakult ki, s minden éjszaka tucatnyi kiskatona volt távol - mondták a katonaanyák.

Kivizsgálják


{{keretes_cim}}

Az egyik módszer, hogy a kiskatona végtagjait egymásba gabalyítják és ebben a pozícióban összekötözik, majd órákra úgy hagyják.

Érdemes kiemelni, hogy ez - és az összes többi - nem fegyelmi vétség miatti büntetés, hanem beavatási "szertartás", aminek nincs semmi más célja, mint az idősebb katonák szórakoztatása - akik újoncként hasonló kínokat éltek át. További részletekért kattintson ide!

A Katonaanyák Bizottságának szentpétervári képviselője, Okszana Kasziancsik szintén egy volt katonára hivatkozva azt is elmondta, hogy magas rangú tisztek, köztük nyugalmazott tábornokok is voltak az "ügyfelek" között.

Ezt az állítást egy katonai szóvivő "badarságnak" minősítette. Az állítás "túllépi a jó ízlés határait, és legalábbis komoly vizsgálatot követel" - mondta a szóvivő.

Bár a szentpétervári katonai ügyészség ígértet tett, hogy kivizsgálják a bejelentést, a jogvédők egyik képviselője emlékeztetett: ugyanabból a laktanyából már 2005-ben is érkezett hasonló bejelentés, de akkor a hivatalos vizsgálat eredménytelenül zárult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×