eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hillary Clinton "poggyásza" csökkentheti az esélyeit

Egy amerikai felmérés szerint a demokraták közül jelenleg Hillary Clintonnak van a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze az elnök-jelöltséget a jövő évi választásra - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az InfoRádiónak.

A szakember kiemelte, hogy jelenleg Hillary Clintonnak van a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze a demokraták elnökjelöltségét jövőre, ugyanakkor neki olyan "poggyásza" van, ami csökkentheti az esélyeit.

Ez nem is annyira a saját, mint a férje politikájából adódik, Bill Clinton nagyon megosztó politikus volt, Hillary Clinton pedig olyan szerepet vállalt, ami nem volt teljesen hagyományos - magyarázta Magyarics Tamás.

Az Amerika-szakértő megítélése szerint jelen pillanatban Hillary Clinton legnagyobb riválisának az első ciklusát töltő Illinois-i szenátor, az afroamerikai Barack Obama tűnik, aki következetesen ellenezte az iraki háborút. Színes bőrű politikus lévén ugyanakkor kérdéses, mekkora támogatottsága lenne a déli államokban.

Indul a 2004-es alelnökjelölt, John Edwards szenátor is, valamint a volt elnökjelölt John Kerry szenátor. Utóbbi egyik hátránya igaz Hillary Clintonra is: nem valószínű, hogy egy keleti parti, a főáramnál liberálisabb politikust megválasztanának elnöknek - vélekedett Magyarics Tamás.

Pénzeszsákok

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy most a legtöbb pénzzel Hillary Clinton rendelkezik, de az előválasztási fordulókban aratott korai győzelmekkel mások számára is megnyílhatnak a pénzeszsákok.

Ugyanakkor a jelenlegi felmérések szerint mindegyik demokrata jelölt vereséget szenvedne, ha a republikánusok John McCaine szenátort indítják az elnöki székért - hangsúlyozta Magyarics Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×