eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Black Hawk Down - rekord amerikai veszteségek

Az utóbbi két év legsúlyosabb veszteségeit szenvedte el az amerikai hadsereg Irakban szombaton, amikor tizenkilenc amerikai katona halt meg. A legtöbb áldozatott egy Black Hawk helikopter lezuhanása okozta.

Tizenkét amerikai katona halt meg, amikor szombaton lezuhant UH-60 Black Hawk helikopterük egy többségében szunniták lakta vidéken, Bagdad közelében.

A szerencsétlenség pontos okát egyelőre nem tudni, az amerikai haderő csak annyit közölt, hogy már megkezdték a vizsgálatot az ügyben.

Nem sokkal korábban öt amerikai katona esett el a felkelőkkel vívott összecsapásban Karbala városában. Az iraki főváros közelében két másik katona egy pokolgépes támadásban vesztette életét.

Az amerikai hadsereg két éve nem szenvedett ilyen súlyos veszteséget egy nap alatt.

Iraki áldozatok

Az iraki fővárosban hatan meghaltak, és tízen megsebesültek, amikor pokolgép robbant egy buszon, a többségében síiták lakta Karrada városrészben. A bagdadi rendőrség tájékoztatása szerint a merénylő a jármű egyik ülésén helyezte el a táskába rejtett robbanóanyagot.

Közben az iraki hatóságok újabb biztonsági intézkedések bevezetéséről tárgyaltak az amerikai haderő képviselőivel, miután vasárnap kezdődik a síiták tíz napos gyászünnepe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×