eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A bíróság döntött: a póker nem észjáték, hanem hazárdjáték

A pókerhez sokkal inkább szerencsére van szükség, mint szakértelemre. Ez már nem csak egy vélemény, hanem egy brit bíróság hivatalos álláspontja. A döntésnek következményei vannak.

A döntés egy londoni zártkörű klub vezetője ellen folyó perben született meg. Derek Kelly ezzel elvesztette a harcát, hogy a pókert kiemelje a hazárdjátékok közül az észjátékok közé.

A bíróság szerint a póker nem a sakkhoz vagy a kvízjátékokhoz hasonlít, sokkal inkább a blackjackhez vagy a ruletthez.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy a férfit bűnösnek találták a szerencsejátékról szóló jogszabály megsértésében. Az ítélet szerint olyan helyen rendezett pókerjátszmát - egy bárként és étteremként működő helyen - ahol a jogszabály ezt nem engedi meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×