eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tizenhat év a szexuális zaklatással vádolt izraeli elnöknek?

Háromtól tizenhat évig terjedő szigorított börtönre ítélhetik Móse Kacav izraeli elnököt, ha a bíróság bűnösnek találja szexuális zaklatás bűnében - közölte hétfőn az izraeli közszolgálati rádió.

Menahem Mazuz államügyésznek, aki egyben a kormány jogi tanácsadója is, két-három héten belül kell nyilatkoznia a tényállásról. A rendőrség vádemelési javaslattal együtt adta át vizsgálata eredményeit az államügyészségnek.

Az elnököt azzal gyanúsították, hogy hatalmával visszaélve szexuális kapcsolatokra kényszerítette volt titkárnőjét és egy másik alkalmazottját, akiket elbocsátással fenyegetett meg, ha ellenkeznek. Az egyik nő emellett azt is állította, hogy az elnök pénzt fogadott el kegyelmi jogának gyakorlásáért.

A vádemelési javaslat öt másik nő elleni szexuális zaklatásra, szemérem elleni vétségre, illegális lehallgatásokra, az igazságszolgáltatás akadályozására és hivatali hatalommal való visszaélésre is vonatkozik.

A rádió által név nélkül idézett igazságügyi illetékesek szerint Kacav ellen várhatóan akkor is lefolytatják az eljárást, ha lemond tisztségéből.

A rádió jelentése szerint Kacav úgy döntött, hogy nem megy el a kneszet téli ülésszakának hétfői ünnepélyes nyitóülésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×