eur:
389.28
usd:
360.84
bux:
68431.06
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Irán tovább dacol a világgal

Irán nem tett eleget az ENSZ Biztonsági Tanácsa júliusi felszólításának, hogy augusztus 31-ig függessze fel az urándúsítással összefüggő minden tevékenységét. Ezt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelentése tartalmazza, de annak részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A dokumentumot elküldték az ENSZ Biztonsági Tanácsának.

Az iráni Atomenergia-ipari Szervezet helyettes vezetője a most elkészült jelentésről úgy vélte: a dokumentum szerint alaptalanok az Egyesült Államok vádjai arról, hogy Teherán nukleáris programja katonai jellegű lenne.

Mohammad Szaídi közölte: a nemzetközi ellenőrök felügyeletével Irán folytatja békés célú nukleáris programját.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa július utolsó napján elfogadott határozatában gazdasági és diplomáciai szankciókat helyezett kilátásba, ha Teherán nem függeszti fel urándúsítási tevékenységét.

Az iráni ENSZ-nagykövet már a határozat elfogadásának napján elutasította a követelést és azóta több iráni vezető is közölte: Teherán nem mond le az urándúsításról.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×