INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Pártlogós óvszerekkel kampányol a miniszter

Infostart / InfoRádió
Nicolas Sarkozy, a francia konzervatívok magyar származású egyik elnökesélyese új módszerekkel akarja bebiztosítani, hogy ő költözhessen az Elysée-palotába a jövő májusi elnökválasztás után.

A kormányzó UMP párt elnöke, egyben belügyminiszter Sarkozy és a párttársai meghirdették a "Beach-party"-hadműveletet, és a hagyományos francia vakáció vége előtt egy héttel, valósággal lerohanták a Riviérát.

Gyűjtői darab lett az UMP-kondom

A párt aktivistái azzal próbálnak új tagokat toborozni, hogy UMP-logós óvszereket, pólókat és papucsokat osztogatnak. A nemzeti színű papucs különösen jó a pártimázs szempontjából, mivel viselője minden lépésével egy UMP-feliratot hagy maga után a homokban.

A parti közönség körében azonban mégis az óvszerek a legnépszerűbbek, amelyek kezdenek elfogyni. Egy helyi nepper például 50 euróért kínált egy 12-darabos szettet az interneten.

Az UMP kommunikációs főnöke azt mondta: olyan csoportokat is megpróbálnak megszólítani, akik általában nem figyelnek oda  pártjukra.

"Királyi" ellenfél

Bár még egyáltalán nem garantált, hogy Sarkozy lesz az UMP elnökjelöltje, a dinamikus politikus nem bíz semmit a véletlenre. A nyári szabadságolási szezonra adta ki kifejezetten szubjektív hangvételű, politikai hitvallásáról szóló könyvét, ami a bestseller listák élére került.

Augusztusban pedig több bulvárlapban is megjelent az a fotó, amelyen meztelen felsőtesttel, fekete rövidnadrágban kocog a tengerparton.

Sarko - ahogy Franciaországban emlegetik - azonban kemény versenyre számíthat, egy "királyi" ellenféltől.

A szocialista tábor legesélyesebb jelöltje a fotogén, négygyermekes anya, Segolene Royal is valahogy a paparazzik elé került, amint éppen kék bikinijében élvezi a tengerparti nyaralást.

Múlt héten pedig egy kis közép-franciaországi faluban tartott előadása miatt akkora tülekedés tört ki, hogy három ember megsérült.

A címlapról ajánljuk