eur:
395.2
usd:
371.93
bux:
66200.64
2024. április 16. kedd Csongor

Pártlogós óvszerekkel kampányol a miniszter

Nicolas Sarkozy, a francia konzervatívok magyar származású egyik elnökesélyese új módszerekkel akarja bebiztosítani, hogy ő költözhessen az Elysée-palotába a jövő májusi elnökválasztás után.

A kormányzó UMP párt elnöke, egyben belügyminiszter Sarkozy és a párttársai meghirdették a "Beach-party"-hadműveletet, és a hagyományos francia vakáció vége előtt egy héttel, valósággal lerohanták a Riviérát.

Gyűjtői darab lett az UMP-kondom

A párt aktivistái azzal próbálnak új tagokat toborozni, hogy UMP-logós óvszereket, pólókat és papucsokat osztogatnak. A nemzeti színű papucs különösen jó a pártimázs szempontjából, mivel viselője minden lépésével egy UMP-feliratot hagy maga után a homokban.

A parti közönség körében azonban mégis az óvszerek a legnépszerűbbek, amelyek kezdenek elfogyni. Egy helyi nepper például 50 euróért kínált egy 12-darabos szettet az interneten.

Az UMP kommunikációs főnöke azt mondta: olyan csoportokat is megpróbálnak megszólítani, akik általában nem figyelnek oda  pártjukra.

"Királyi" ellenfél

Bár még egyáltalán nem garantált, hogy Sarkozy lesz az UMP elnökjelöltje, a dinamikus politikus nem bíz semmit a véletlenre. A nyári szabadságolási szezonra adta ki kifejezetten szubjektív hangvételű, politikai hitvallásáról szóló könyvét, ami a bestseller listák élére került.

Augusztusban pedig több bulvárlapban is megjelent az a fotó, amelyen meztelen felsőtesttel, fekete rövidnadrágban kocog a tengerparton.

Sarko - ahogy Franciaországban emlegetik - azonban kemény versenyre számíthat, egy "királyi" ellenféltől.

A szocialista tábor legesélyesebb jelöltje a fotogén, négygyermekes anya, Segolene Royal is valahogy a paparazzik elé került, amint éppen kék bikinijében élvezi a tengerparti nyaralást.

Múlt héten pedig egy kis közép-franciaországi faluban tartott előadása miatt akkora tülekedés tört ki, hogy három ember megsérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×