eur:
395.11
usd:
372.27
bux:
66442.56
2024. április 16. kedd Csongor

Nyolc évig tartott fogva egy lányt

Hajtóvadászatot indított az osztrák rendőrség egy 44 éves alsó-ausztriai férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyolc éven át fogva tartott egy elrabolt lányt, aki furcsa körülmények között nyerte vissza a szabadságát.

A rendőrség beszámolója szerint a rokonok már felismerték a 8 éve eltűnt lányt. A hatóságok szerint már az éjszaka elkészül a DNS-vizsgálat eredménye, amelynek alapján kétséget kizáróan meg lehet állapítani, hogy valóban az elrabolt lány került-e elő.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő tartotta fogva nyolc évig egy kelet-ausztriai házban Natascha Kampuscht, aki tízéves korában tűnt el.

Natasa Kampusch 1998. március 2-án indult el otthonról az iskolába, de oda már nem érkezett meg. Egy kisiskolás szemtanú akkor azt állította: látta, hogy Kampuscht egy fehér kisbuszba brrántották a lányt.

A nyomozást Magyarországra is kiterjesztették, mert az eltűntnél volt az útlevele, és az édesapjával gyakran járt magyarországi ismerőseinél, azonban ez az irány is zsákutcának bizonyult.

Még egy alsó-ausztriai telket is felásattak a rendőrök, ahol egy nyomozó a kislány maradványait sejtette, de nem találtak semmit. Egy osztrák politikus is belekeveredett az ügybe, aki azt állította, hogy sejtése szerint a lány anyjának köze lehet Natascha eltűnéséhez. Az anya beperelte Martin Wabl stájerországi politikust, aki rövid ideig még elnökjelölt is volt, és a bíróság első fokon el is ítélte őt.

A sajtóbeszámolók szerint furcsa körülmények között került elő a fiatal nő. Az ORF közszolgálati rádió úgy értesült: Deutsch-Wagramban a szomszédok értesítették a rendőrséget arról, hogy az egyik kertben egy nő bolyong, akit egy kocsiból löktek ki.

A helyszínre érkező rendőröknek azt állította a nő, hogy ő Natascha Kampusch. A szomszédok felírták a kocsi rendszámát, amelyet a rendőrség Bécsben megtalált. Tulajdonosa ellen pedig hajtóvadászat indult.

A hatóságok annyit közöltek, hogy a magát Natascha Kampuschnak nevező nőn nincsenek külsérelmi nyomok, de látszik rajta, hogy hosszabb ideje napfénytől elzárva élt.

Vallomásából csak annyit tettek közzé, hogy egy házban tartották bezárva, rádiót hallgathatott, de tévét csak korlátozottan nézhetett, őrzője időnként megengedte, hogy videózzon, néha újságokat vehetett a kezébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×