INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Izrael hétfőn leállíthatja az offenzívát

InfoRádió / MTI
Hétfőn várhatóan leállítja Izrael a Hezbollah fegyveresei elleni offenzívát - jelentette be Cipi Livni izraeli külügyminiszter.

Livni szombat esti nyilatkozatában hozzátette, hogy a támadó jellegű hadműveletek egyelőre a hadsereg kérésére folytatódnak az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott határozat ellenére, amely az ellenségeskedések teljes beszüntetésére szólította fel Izraelt és a libanoni Hezbollah síita szervezetet.

"Meg fogjuk adni a hadseregnek azt az időt, amelyre szüksége van, és úgy gondolom, hogy ez valamilyen hétfői időpontig tart majd" - mondta Livni az izraeli televízió kettes csatornájának.

A külügyminiszter az offenzíva leállításának pontos időpontját nem nevezte meg, de egy névtelenséget kérő, magas rangú izraeli tisztségviselő korábban úgy nyilatkozott, hogy Izrael előreláthatólag hétfő reggel hét órakor (közép-európai idő szerint hat órakor) szünteti be a támadásokat.

Az illetékes hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az izraeli hadsereg továbbra is felveszi a harcot a Hezbollah fegyvereseivel azokban a térségekben, ahova már bevonult, és meg fogja tisztítani Dél-Libanont a síita harcosoktól és fegyvereiktől.

Az izraeli kabinet vasárnap szavaz az ENSZ BT határozatáról, és kormányzati berkekből származó értesülések szerint Ehud Olmert miniszterelnök annak jóváhagyására fogja kérni a minisztereket.

A címlapról ajánljuk