eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Terrorveszély: három amerikai járat is célpont volt

Hivatalos amerikai forrásból is megerősítették, hogy három amerikai repülőjárat is célpontja lett volna annak az összehangolt támadásnak, amelyet az angol rendőrség szerda éjjel számolt fel.

A meg nem nevezett forrásokból származó értesülések szerint amerikai légitársaságok gépei is célpontjai voltak annak az összehangolt terrortámadásnak, melyet szerda éjszaka leplezett le a londoni rendőrség.

Amerikai terrorellenes hivatali források szerint a United Airlines, a Continental Airlines és az American Airlines egy-egy gépe is a feltételezett terroristák célpontjai között szerepelt.

A Scotland Yard szerint terroristák tíz repülőgépet akartak felrobbantani. A robbanóanyagokat kézipoggyászokban vitték volna az Egyesült Államokba tartó gépekre, a robbantást a fedélzeten akarták végrehajtani.

A testület helyettes vezetője közölte: az Egyesült Királyságban a "lehető legmagasabb terrorkészültségi szint van érvényben", ami szükséges az emberek biztonságának megőrzéséhez.

Paul Stephenson szerint nagyon súlyos merényleteket akadályoztak meg, mert a feltételezett elkövetők "tömeggyilkosságot akartak elkövetni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×