INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Magyarországon nincs terrorkészültség

InfoRádió / MTI
Magyarország területén terrortámadással kapcsolatban nincs készültség, de a rendőrség szükség esetén kész azonnal reagálni az eseményekre - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.

Nagy-Britanniában csütörtökön a legmagasabb szintre emelték a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja - Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő - utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.

Sem Budapest, sem pedig az ország területén nincs fokozott készültség; a rendőrségnek kész, kidolgozott tervei vannak terrortámadás vagy terrorfenyegetés esetére.

A Londonból induló Malév-járatok várhatóan több óra késéssel érkeznek meg Budapestre, az viszont bizonytalan, hogy mikor indulhatnak el a Malév járatai a londoni Heathrow repülőtérre a brit repülőtereken bevezetett rendkívüli intézkedések miatt.

Az angol rendőrség csütörtökre virradóra 21 gyanúsítottat őrizetbe vett London térségében a készülő merénylettel összefüggésben. A merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet.

A szigetországban szigorították a biztonsági intézkedéseket az ország repülőterein, és a Nagy-Britanniából induló repülőjáratokon.

A címlapról ajánljuk