eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az amerikai repülőtereken is legmagasabb szinten a terrorveszély

Az amerikai belbiztonsági minisztérium a legmagasabb, terrorveszéllyel szembeni készültségi szintet léptette életbe a Nagy-Britanniából érkező utasszállítók fogadásánál a londoni merényletkísérletek hírére.

Az Egyesült Államokban a legmagasabb, narancsszínű készültségi fokot rendelt el minden, az Egyesült Államokba érkező vagy onnan induló járat esetében.

Az intézkedést azután hozták meg, hogy szerda éjszaka folyamán az angol rendőrség több embert is letartóztatott, akiket azzal vádolnak, hogy robbanóanyagot akartak felcsempészni Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba tartó repülőgépekre. Az országban a legmagasabb szintre emelték a készültségi szintet.

Az amerikai hatóságok kitiltottak az utasszállítók fedélzetéről minden folyékony anyagot, beleértve az italokat, a hajzseléket és az arcvizeket is, mivel a brit rendőrség arra gyanakszik, hogy "folyékony vegyi anyagot" tartalmazó robbanószerkezettel akarták a londoni merényleteket elkövetni.

A belga hatóságok is reagáltak a történtekre, a brüsszeli nemzetközi repülőtéren átmeneti időre törölték az összes Londonba tartó járatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×