eur:
389.45
usd:
361.59
bux:
68448.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az al-Kaida áll a brit terrorfenyegetés mögött?

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium szerint az al-Kaida állhat a nagy-britanniai terrorfenyegetés mögött. Michael Chertoff miniszter bejelentette: hasonlóan a brit intézkedésekhez, időlegesen az Egyesült Államokban sem lehet folyadékot vagy zselét felvinni a repülőgépek utasterébe.

Az Egyesült Államok az Oszama bin-Laden nevéhez köthető al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető a nagy-britannia terrorfenyegetés.

Michael Chertoff belbiztonsági miniszter ezt arra alapozta, hogy az eddig tudomásukra jutott információk szerint a tervezett terrorcselekmények elkövetési módja nagyon hasonlított volna az al-Kaida módszereihez.

A miniszter hangsúlyozta, hogy jelenleg semmi sem utal arra, hogy az Egyesült Államokat terrortámadás fenyegetné. Ennek ellenére komoly biztonsági intézkedéseket hoztak a repülőtereken és gépeken.

Így ideiglenesen az amerikai nemzetközi és helyi gépek fedélzetére is tilos folyadékot vagy zselét felvinni. Ez alól kivétel a bébiétel és a gyógyszer, de ezekről is bizonyítani kell ártalmatlan voltukat.

Az amerikai hatóságok ezen kívül arra szólítanak fel minden utast, hogy a lehető legkevesebb poggyászt vigyék magukkal. Elővigyázatosságból minden, az Egyesült Királyságból Amerikába tartó repülőgépre fegyveres kísérőt küldenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×