eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Japán tényleges fellépést akar Észak-Korea ellen

Japán szeretné, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa büntetőintézkedéseket hozna Észak-Korea ellen rakétakísérletei miatt, Kínát pedig arra kéri, hogy próbálja meg rábeszélni Phenjant az atomprogramja okozta nemzetközi válságról szóló hathatalmi tárgyalások folytatására.

Aszo Taro japán külügyminiszter hétfőn telefonon beszélt amerikai kollégájával, Condoleezza Rice-szal a Japán által a BT-ben előterjesztett határozati javaslatról, és egyetértettek abban, hogy a nemzetközi közösségnek egyhangú álláspontot kellene képviselnie Észak-Koreával szemben. A BT ma szavaz a javaslatról.

Nicholas Burns amerikai külügyi államtitkár vasárnap közölte, hogy az Egyesült Államok össze tud gyűjteni a BT-ben annyi szavazatot, amennyi az Észak-Korea elleni büntetőintézkedések elrendeléséhez szükséges.

Kína és Oroszország ellenzi a határozatát és meg is vétózhatja azt. Megtehetik azonban azt is, hogy tartózkodnak a szavazástól, miáltal lehetővé teszik a határozat elfogadását.

Burns elismerte: Washington nem kapott biztosítékot Pekingtől arra, hogy Kína nem él vétójogával, az államtitkár szerint azonban Peking még nem mondta ki a végső szót az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×