eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Készül az akcióterv Mladic elfogására

Belgrád néhány napon belül az Európai Unió elé terjeszti Mladic elfogására vonatkozó akciótervét - erősítette meg a Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködésért felelős szerb kormánytanács elnöke.

Rasom Ljajic azt mondta: a tervben vannak olyan elemek, amelyek szerepeltek a horvát hatóságok által alkalmazott tervben is, amely Ante Gotovina tábornok tavalyi elfogását eredményezte.

Szerbiai kormányilletékesek két hete harangozták be, hogy a kabinet horvát mintára tervet készít a srebrenicai népirtás főfelelősének tartott Ratko Mladic volt boszniai szerb elfogására.

A dokumentum a legnagyobb titokban készül, hivatalos forrásból érdemi részletek nem kerültek nyilvánosságra, a belgrádi média pedig azóta is találgatja, hogy mit tartalmaz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×