eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

A házasság felbonthatatlanságát hangsúlyozta a pápa

Valenciában a házasság felbonthatatlanságát hangsúlyozta a katolikus egyházfő, aki százezrek előtt tartott szabadtéri szentmisét. XVI. Benedek a Családok világtalálkozóján vett részt.

Az egyházfő a kelet-spanyolországi városba, szentbeszédében úgy fogalmazott: szükség van a házasság intézményének elismerésére és támogatására, amely ma a közjó érdekében végzett egyik legfontosabb szolgálat.

A katolikus egyház és a spanyol konzervatív erők fellegvárának számító Valenciában tett látogatása során a pápa felhívta a világ kormányait, hogy ne becsüljék alá azt az értéket, amelyet a családok jelentenek a társadalom számára.

Az apából, anyából és gyermekekből álló teljes család a döntő fontosságú alap ahhoz, hogy egy társadalom békében és harmóniában élhessen - hangsúlyozta Valenciában XVI. Benedek.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×