eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Mi lesz a belvárosi szexbárokkal?

A lett főváros önkormányzati képviselői be akarják záratni a történelmi belváros topless bárjait. A városi tanács azt mondja, hogy a polgárok nyomására kíván fellépni.

A 13. századi emlékekkel rendelkező rigai belváros a kedvelt célpontja a fapados járatokkal érkező külföldi mulatozóknak. Ezek között különösen sokan vannak az legény- és leánybúcsúra érkezők.

 

Más esztétikai élményre vágynak

Õket kevésbé érdekli a Hansa-kereskedőváros cizellált építészete és másfajta esztétikai élményre vágynak.

Ezt pedig általában az óvárosban található topless-bárokban találják meg. Az effajta intézmények között egyre nagyobb a verseny. Ez abból is látszik, hogy egyre több "szendvicsember" próbálja becsalogatni a klubokba az izgalmakra kiéhezett látogatókat.

 

Agresszív szendvicsemberek

Mivel őket a behozott kuncsaftok arányában fizetik, kezdenek egyre agresszívebbé válni.

A probléma így nagy teret kap a helyi médiában. A rigai tanács szerint a helyiek és a turisták is panaszkodnak, hogy nem tudnak nyugodtan sétálni a belvárosban, mert zaklatják őket.

A hatóságok ezért első lépésben megtiltották, hogy a klubokat a rigai reptéren reklámozzák és most azt fontolgatják, hogy kiűzik a klubokat a belvárosból. Emellett azt sem engednék, hogy lakóházakban, köztulajdonban lévő épületekben és iskolák közelében üzemeljenek a bárok.


A klubtulajdonosok ismerik a törvényt


A klubok viszont ellenállnak. A több bárt is üzemeltető Eduard Letunov például azt mondta a BBC-nek, hogy a tanács nem tudja majd betiltani tevékenységüket. "Ha megtiltják, hogy szendvicsembereket alkalmazzunk, ám legyen, de fizetjük az adót, úgyhogy miért avatkozhatna bele a kormány az üzleti tevékenységünkbe?" - tette fel a kérdést.

Ezt erősítette meg az egyik kormány miniszter is, aki szerint a helyi tanács nem korlátozhatja egy legális vállalkozás működését.

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×