eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Övön aluli ütések a kampányzáró vitában

A kormányfői posztra legesélyesebb két politikus nyilvános televíziós vitájával véget ért Csehországban a választási kampány.

Jirí Paroubek szociáldemokrata miniszterelnök és Mirek Topolánek, az ellenzéki polgári demokraták vezére a nagy érdeklődéssel várt vitában nem kímélte egymást, sőt gyakran övön aluli ütéseket is bevittek egymásnak.

A vita időnként piaci hangulatot idézett, ugyanis mindkét tábor szimpatizánsai is jelen voltak az eszmecserén, akik gyakran bekiabálásokkal adtak hangot véleményüknek.

A két pártelnök elsősorban egymás ígéreteire fókuszált. Paroubek szerint a polgári demokraták gazdasági programja tele van irreális ígéretekkel, a szociáldemokrata pártelnök a többi között határozottan elutasította az egykulcsos adót, amely szerinte Szlovákiában sem vált be.

A polgári demokraták vezére ezúttal is azzal vádolta a szociáldemokratákat, hogy a jelenlegi államapparátus egy része összefonódott az alvilággal.

Topolánek utalt arra a jelentésre, melyet Jan Kubice, a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője terjesztett a hét elején a parlament védelmi és biztonsági bizottsága elé.

Ebben több konkrét ügy alapján az alvilággal való együttműködéssel vádolta meg a szociáldemokraták vezetését.

Jirí Paroubek határozottan elutasította a vádakat, és azt állította, a polgári demokraták a rendőrség egy részének bevonásával politikai összeesküvést szőttek ellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×