eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Belgrád diplomáciai offenzívába kezdett

Belgrád azt kérte Brüsszeltől, hogy hosszabbítsa meg a Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai vezető kiadatására vonatkozó április 5-ei határidőt. Boris Tadic szerbiai elnök az állami televíziónak adott interjújában beszélt erről.

Boris Tadic azt mondta: Vojislav Kostunica szerbiai miniszterelnökkel és Vuk Draskovic szerbia-montenegrói külügyminiszterrel közösen indítottak diplomáciai offenzívát a haladék érdekében.

A szerbiai elnök úgy fogalmazott: országának teljesítenie kell a Hága iránti kötelezettségeit, még akkor is, ha a Nemzetközi Törvényszék veszített tekintélyéből a közelmúltban történt esetek - egyebek mellett a börtönbe zárt Milan Babic egykori horvátországi szerb vezető öngyilkossága és Slobodan Milosevic volt jugoszláv államfő halála - miatt.

Az Európai Unió a Szerbia-Montenegróval folytatott stabilitási és társulási tagságról szóló tárgyalások felfüggesztését helyezte kilátásba, amennyiben Szerbia nem szolgáltatja ki április 5-éig a srebrenicai népirtás fő felelősének tartott Ratko Mladicot a hágai Nemzetközi Törvényszéknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×