eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Az FBI-nak nincs pénze e-mailre

Az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatalnak nincsen elég pénze arra, hogy minden ügynökét saját email-címmel lássa el. Az FBI költségvetését ugyanis - a terror ellen folytatott háború ellenére - megnyirbálták.

Pénzügyi nehézségekkel küszködik a világ egyik legismertebb szervezete, az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal - ismerte el a szervezet egyik vezető tisztségviselője.

Mark Mershon úgy fogalmazott: "bármilyen nevetségesnek is hangzik, komoly pénzügyi problémáink vannak. A kormányzat ugyanis vonakodik minden ügynöknek és elemzőnek saját email-hozzáférést biztosítani".

A probléma már a legmagasabb szinteket is elérte. Charles Schumer szenátor például arra szólította fel az amerikai vezetést, hogy lássa el modern eszközökkel az FBI alkalmazottjait.

"Az FBI-nek rendelkeznie kellene azokkal az eszközökkel, amelyekre a terrorizmus és bűnözés elleni harcban a 21. században szükség van" - jelentette ki a politikus.

Az FBI washingtoni vezetői ugyanakkor tagadták, hogy a költségvetés megnyirbálása hátrányos helyzetbe hozná az ügynököket. Cathy Milhoan szóvivő szerint az email-címek kiosztása jelenleg is folyik és az év végére befejeződik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×