eur:
397.13
usd:
356.6
bux:
74872.62
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Nagy változás jön a ChatGPT-nél

A Bloomberg úgy tudja, hogy nagy változások jönnek a ChatGPT-t fejlesztő cégnél, az OpenAI részesedést adna a vállalat vezérigazgatójának, és nonprofitból profitorientált céggé alakulna át.

Az OpenAI tárgyal arról, hogy Sam Altman vezérigazgató 7%-os részesedést kapjon a vállalatban, és nonprofit vállalkozásból profitorientált céggé alakuljon át - írja a Portfolio.

A vállalatnál azt tervezik, hogy az OpenAI közhasznú társasággá alakul, amelynek feladata, hogy nyereséget termeljen, és egyben segítse a társadalmat. Az átalakulásról még folynak az egyeztetések, és egyelőre nem határozták meg az ütemtervet, mondták a cég belső folyamatait jól ismerő bennfentesek.

Az OpenAI-t 2015-ben alapították nonprofit cégként azzal a céllal, hogy olyan mesterséges intelligenciát hozzon létre, amely biztonságos és hasznos az emberiség számára.

A vállalat 2019-ben létrehozott egy profitorientált leányvállalatot, hogy segítsen finanszírozni az AI-modellek fejlesztésének magas költségeit, és azóta milliárdos külső befektetéseket vonzott, többek között a Microsofttól. Az OpenAI jelenleg egy 6,5 milliárd dolláros tőkebevonáson dolgozik, amely 150 milliárd dollárra értékelné a céget, ezzel az OpenAI a világ egyik legértékesebb startupjává válna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×