eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Expo Real, München. Forrás: exporeal.net
Nyitókép: exporeal.net

Kelet és Nyugat közötti hídfőként mutatkozik be Magyarország

A nyugati és a keleti beruházások és fejlesztések legfőbb találkozópontjaként mutatkozik be Magyarország a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on október 7-9. között - közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).

a kiállításon, ahol 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40 000 döntéshozó jelenik meg, a Magyarország-stand fókuszában a bővülő ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések szerepelnek, de lakóingatlan-, hotel- és irodaportfólióikat is felsorakoztatják a nagy hazai ingatlanfejlesztők.

A Magyarország-standot az elmúlt évekhez hasonlóan az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alakította ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE szakmai támogatásával.

A két fő kiállító a HelloParks (a Futureal-csoport tagja) és az immár Innovinia néven működő Infogroup (az IGPark-ok fejlesztője és tulajdonosa),

de ott lesz az ipari ingatlanok piacának állami szereplője, az országos hálózattal rendelkező INPARK is, valamint az ATENOR, a Biggeorge Property, és a GLP Hungary. A regionális városok közül az idén Debrecen, Kaposvár és Pécs mutatja be kiemelt projektjeit.

Joó István, a HIPA vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa a közlemény szerint kiemelte: csúcson van a magyarországi beruházásösztönzés, a tavalyi rekordösszegű, 13 milliárd eurót meghaladó működőtőke-beruházások (FDI) után ismét sikeres fél évet zárt a hazai befektetésösztönzés.

Az első fél évben 50 beruházásról született pozitív döntés, amelyek több mint 3 milliárd euró értéket képviselnek. Emellett, a tavalyi évben 209 projekt magyarországi megvalósulásáról döntöttek, az újonnan létrehozandó munkahelyek számában (19 692) pedig szintén jelentős, 30 százalékos a növekedés. Takács Ernő, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket tömörítő szervezet, az IFK elnöke azt hangsúlyozta:

az ingatlanfejlesztési piacon - nemzetközi szinten is - a projektek előkészítése zajlik, a befektetők kedvezőbb finanszírozási környezetre várnak.

A felkészülés és a visszaépülés évének nevezte 2024-et az ingatlanbefektetési piacon, idézve a CBRE ingatlantanácsadó adatait, amelyek szerint az év első felében érkezett 160 millió eurós ingatlanbefektetés ugyan elmarad a tavalyitól, de figyelembe véve az előkészítés alatt álló 400-500 millió eurónyi további tranzakciókat, az idei eredmények 10-15 százalékkal is túlszárnyalhatják a tavalyiakat.

A teljes, modern magyarországi ipari ingatlan terület a fél év végére meghaladta az 5,14 millió négyzetmétert, ebből a főváros környékén található több mint 3,5 millió. A Magyarország-standon a kiállítók portfólióik bemutatása mellett a CBRE elemzéseivel színesített szakmai kerekasztal-beszélgetésekkel várják a nemzetközi befektetőket - áll a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×