eur:
395.63
usd:
356.74
bux:
72417.96
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a gazdaságfejlesztési fórumon Győrben, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2024. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A versenyképesség növelésének fontosságát hangsúlyozta Nagy Márton az Eurofi konferencián

A miniszter kitért Mario Draghi szeptember 9-én nyilvánosságra hozott versenyképességről szóló jelentésére is.

Magyarország, mint az EU Tanácsának soros elnökségét betöltő tagállam adott otthont az idei év második Eurofi konferenciájának, amelynek középpontjában az európai gazdaság- és pénzügyi politika állt - tájékoztatott pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A párizsi székhelyű nonprofit szervezet évente két alkalommal szervezi meg konferenciáját, melyen az EU gazdasági és pénzügyi politikai döntéshozói, valamint a pénzügyi szektor vezető tisztségviselői vesznek részt. A rendezvényen hazánkat Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára képviselte.

Nagy Márton beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi nemzetközi kihívások közepette Európa lemaradóban van globális versenytársaival szemben, ezért létfontosságú az Unió és tagállamai versenyképességének folyamatos erősítése. Ennek érdekében - a magyar soros elnökség keretében - kidolgozás alatt áll egy új versenyképességi megállapodás, amely októberben kerül bemutatásra.

A miniszter kitért Mario Draghi szeptember 9-én nyilvánosságra hozott versenyképességről szóló jelentésére is. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a pénzügyi szektornak kiemelten fontos, katalizátor szerepe van a versenyképesség fokozásában, ezért az ágazat szereplőit támogatni kell a fenntarthatóság és a digitalizáció terén, azonban a legelső helyen a fogyasztók és a fogyasztók védelme áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 10:10
×
×
×
×