eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fenntarthatósági szervezetet hozott létre a Mol csoport kutatás-termelés üzletága

A szervezet célja a csoportszintű energiaportfólió diverzifikálása, a szén-dioxid- és metánkibocsátás csökkentése és a környezeti hatások minimalizálása.

A fenntartható energiamegoldások fejlesztése érdekében "Low Carbon and New Energies" szervezetet hozott létre a Mol csoport a kutatás-termelés üzletágon belül; az új, zágrábi székhelyű szervezet tovább erősíti a vállalatot az alacsony szén-dioxid-kibocsátású iparági megoldások keresésében.

A MOL közleménye szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a megújuló energiával kapcsolatos úttörő kezdeményezésekre összpontosítva az új szervezet feladata a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívások kezelése és új üzleti folyamatok elindítása. A szervezet olyan kezdeményezések élére áll, amelyek célja a csoportszintű energiaportfólió diverzifikálása, a szén-dioxid- és metánkibocsátás csökkentése és a környezeti hatások minimalizálása.

A Low Carbon and New Energies alá tartozó kulcsfontosságú területek a geotermikus energiatermelés, a lítiumtermelés kísérleti projekt, a szén-dioxid-leválasztás- és tárolás (CCS), valamint a metánkibocsátás csökkentése.

A közleményben Marton Zsombor, a kutatás-termelés üzletág csoportszintű ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a hagyományos üzletágakban szerzett szaktudásra és a felszín alatti munkálatok terén szerzett szakértelemre építve járulnak hozzá a Mol csoport nemrégiben aktualizált stratégiájában meghatározott dekarbonizációs célok megvalósításához.

A Mol csoport nemzetközi, integrált olaj-, gáz-, petrolkémiai és fogyasztói kiskereskedelmi vállalat, több mint 30 országban van jelen, összesen 24 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc irányítás alatt Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, valamint csaknem 2400 töltőállomásból álló hálózattal rendelkezik Közép- és Délkelet-Európa 10 országában. Jelenleg 8 országban folytat termelési tevékenységet és 9 országban van kutatási eszköze.

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír 2908 forinton zárt kedden. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3190, a legalacsonyabb 2632 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×