eur:
396.66
usd:
370.92
bux:
0
2024. június 27. csütörtök László

Trónfosztás történt, többé nem a Microsoft a legértékesebb vállalat

A legértékesebb vállalatnak járó cím nem hagyta el a számítástechnika területét, csupán másik céghez vándorolt.

A hónap elején maga mögött hagyta az Apple-t, és kedden a Microsoftot is megelőzte az Nvidia chipgyártó vállalat piaci értékben, ezzel ők váltak a világ legértékesebb vállalatává - írja a BBC híradása nyomán a 24.hu.

Az 1993-ban alapított cég részvényeinek értéke bő másfél éve folyamatos emelkedést mutat, a szakértők szerint pedig nem is várható egyhamar visszaesés, ugyanis a vállalat beszállítóként központi szereplővé vált a minél erősebb mesterséges intelligencia modellek megalkotásának versenyében - írja a lap.

A keddi árfolyam szerint a piac 3,34 billió dollárra (1227 billió forint) értékeli az Nvidiát.

A kaliforniai székhelyű vállalat tavaly májusban lépte át az 1 billió dolláros álomhatárt, majd idén februárban már 2 billió dollár fölé emelkedett a piaci értéke, maga mögött hagyva ezzel az Amazont és az Alphabetet, a Google anyacégét. Június 6-án még 3,01 billió dollár volt a cég értéke, alig két hét alatt azonban a Microsoft 300 milliárd dolláros előnyét is behozta.

Nyolc éve az Nvidia részvények a jelenlegi árfolyam kevesebb mint 1 százalékát érték, tehát aki korábban látta a potenciált a vállalatban és bevásárolt, az most biztos nem búslakodik - írják.

Címlapról ajánljuk

Futballtörténelmi kuriózum lett volna, ha továbbjutunk – de ehhez elég lett volna a papírforma

A magyar válogatott az ötödik helyen végzett a csoportharmadikok külön versenyében, s így nem jutott be a legjobb tizenhat közé a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Kedden és szerdán három csoportban is alakulhatott volna úgy a csoport végeredménye, ráadásul a papírforma alapján, amellyel továbbjutott volna Marco Rossi csapata, de egymást követték a meglepetések.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×