eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés

Trónfosztás történt, többé nem a Microsoft a legértékesebb vállalat

A legértékesebb vállalatnak járó cím nem hagyta el a számítástechnika területét, csupán másik céghez vándorolt.

A hónap elején maga mögött hagyta az Apple-t, és kedden a Microsoftot is megelőzte az Nvidia chipgyártó vállalat piaci értékben, ezzel ők váltak a világ legértékesebb vállalatává - írja a BBC híradása nyomán a 24.hu.

Az 1993-ban alapított cég részvényeinek értéke bő másfél éve folyamatos emelkedést mutat, a szakértők szerint pedig nem is várható egyhamar visszaesés, ugyanis a vállalat beszállítóként központi szereplővé vált a minél erősebb mesterséges intelligencia modellek megalkotásának versenyében - írja a lap.

A keddi árfolyam szerint a piac 3,34 billió dollárra (1227 billió forint) értékeli az Nvidiát.

A kaliforniai székhelyű vállalat tavaly májusban lépte át az 1 billió dolláros álomhatárt, majd idén februárban már 2 billió dollár fölé emelkedett a piaci értéke, maga mögött hagyva ezzel az Amazont és az Alphabetet, a Google anyacégét. Június 6-án még 3,01 billió dollár volt a cég értéke, alig két hét alatt azonban a Microsoft 300 milliárd dolláros előnyét is behozta.

Nyolc éve az Nvidia részvények a jelenlegi árfolyam kevesebb mint 1 százalékát érték, tehát aki korábban látta a potenciált a vállalatban és bevásárolt, az most biztos nem búslakodik - írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×