eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Csökkent a beruházások volumene

A visszaesést a közigazgatás és a kereskedelem növekvő beruházási aktivitása mérsékelte.

A beruházások volumene 2024 első negyedévében a nyers adatok szerint 9,6 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. Az előző negyedévhez képest - a szezonálisan kiigazított adatok alapján - a beruházások értéke összehasonlító áron 3,6 százalékkal csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) .

A nemzetgazdasági beruházások teljesítménye a szezonálisan kiigazított adatok szerint 9,0 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A beruházások csökkenéséhez a legnagyobb mértékben az ingatlanügyletek, a feldolgozóipar, a szállítás, raktározás és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágak járultak hozzá. A visszaesést a közigazgatás, valamint a kereskedelem növekvő beruházási aktivitása mérsékelte - közölte a KSH.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×