eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Megszólalt a Magyar Posta – ezt mindenkinek tudnia kell mostantól, ha az internetről rendel

Március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a kiszállítók között a Magyar Postát, ez az ügyfeleknek kedvező is lehet.

Az internetes kereskedők közül többen hátrányosnak érzik azt a kormányrendeletet, amely szerint webshopoknak március 28-tól fel kell tüntetniük a rendelt áru lehetséges kiszállítói között a Magyar Postát, amelynek ez a változás pluszmunkával járó, egyben visszautasíthatatlan feladatot is jelent. A vg.hu a részletekről kérdezte az állami társaságot.

A válaszból kiderült, hogy a kormány az év végén arról döntött, hogy a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozásoknak biztosítaniuk szükséges a Magyar Posta – mint állami, egyetemes szolgáltató – csomagküldő szolgáltatásait a honlapjukon. Ezzel a Magyar Posta feladatot, minden hazai település lakója pedig lehetőséget kapott arra, hogy a csomagküldő szolgáltatást igénybe vegye, mert az állami társaság más piaci cégekkel ellentétben nem válogathat, hogy honnan hová szállít.

A webshopoknak mindössze fel kell tüntetniük a weboldalukon azt a lehetőséget, hogy az állampolgár igénye esetén az általa rendelt árut a Magyar Posta szállítsa ki hozzá, a társaság azonos csomagkézbesítési díjakat kínál minden kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozásnak. A díjak igénybevételéhez nem kell egyedi szerződést kötni, regisztráció azonban szükséges a szolgáltatásnyújtás adminisztrációjához.

Ezek az általános, darabonkénti bruttó díjak a következők:

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: 990 forint
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 0–10 kilogrammig 1990 forint
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 10–20 kilogrammig 2990 forint
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 20–40 kilogrammig 5990 forint

Szerződő üzleti partnereinek a postai szolgáltatáshoz kapcsolódó többletszolgáltatásokat kedvezőbb áron nyújt, továbbá a megrendelt értékesített termékek háznál történő átvétele is lehetséges. Az egyedi szerződéses ár függ a webshop által vállalt feladási mennyiségtől, míg az ÁSZF szerinti kedvezményes árra nincs elvárt feladási volumen, akár egy darab csomag feladása is kezdeményezhető az arra jogosult piaci szereplőnek. Az egyedi szerződéskötési igényt a posta minden esetben elbírálja, és a vállalt küldeményfeladási volumen alapján ad árajánlatot a webshopnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×