eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy férfi csomagot vesz át a Magyar Posta egyedi matricázással díszített 500. csomagautomatájából az átadása napján a budapesti Etele Plázában 2023. október 11-én. Ezen a napon nyílik meg a Magyar Posta 100. új típusú postapartnere is Csökölyön, így összességében - a postákat, mobilpostákat és a folyamatosan bővülő postapartner hálózatot együttvéve - már 3200 helyen szolgálja ki ügyfeleit a Posta.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Újabb részletek a "webshop-rendeletről"

A "webshop-rendelet" minden hazai online kereskedőt érint, éppen ezért a Magyar Posta komoly fejlesztésekre készül.

A hazai e-kereskedelmi piac legrangosabb szakmai expójának egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó témája a 2024. március 28-án életbe lépő, szakmai berkekben "webshop-rendelet"-nek hívott kormányrendelet, és az azzal kapcsolatos, a webáruházakat és a Magyar Postát érintő szakmai feladatok konstruktív áttekintése volt - írja közleményében a Magyar Posta.

Mint ismeretes, a kormányrendelet értelmében a Magyar Posta Zrt.-t mint egyetemes postai szolgáltatót minden esetben közvetlen teljesítési kötelezettség terheli, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé tegye, ezzel biztosítva azt, hogy a lakosság - lakóhelye földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül - hozzáférjen az egyetemes postai hálózat igénybevételével ellátható, megfizethető és megfelelő minőségű postai szolgáltatásokhoz.

A jogszabály teljesítése érdekében a webshopoknak mindössze annyi a feladatuk, hogy a Magyar Posta szolgáltatását a többi szolgáltatóval azonos módon feltüntessék a honlapjukon

közölte a szervezet.

Balczó Barnabás, a társaság elnök-vezérigazgatója hozzátette: a jogszabály nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Posta részére, vagyis a webshopok - ahogyan eddig is, ezután is - megállapodhatnak további futárszolgálatokkal is.

Amennyiben a webshop a posta általános szerződési feltételeiben szereplő szolgáltatást kívánja igénybe venni, akkor az ott feltüntetett árak bruttóban értendőek és tartalmazzák a csomagkiszállításnak a költségeit is. Ha a webshop ennél magasabb szintű szolgáltatásokat szeretne (például telephelyi felvételt vagy törékeny árukezelést), akkor egyedi szerződést érdemes kötnie a Magyar Postával.

Kiderült: a szerződéskötésnek nincs minimum elvárása, az igénybe venni kívánt szolgáltatás alapján érdemes választani.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×