eur:
390.83
usd:
360.36
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay.com,

Húzós díjszabást és nagyon fura mondatokat tett közzé a Magyar Posta

Egy 2023-as rendelet szerint a kormány előírná a webshopoknak, hogy a Magyar Posta logisztikai szolgáltatását is felajánlják a vásárlóiknak. A szakmának nem teljesen egyértelmű, hogy miről van pontosan szó. Mindenesetre a Magyar Posta a honlapján már közzétett egy árlistát.

A Magyar Posta honlapján található az a tájékoztató, amely a "webáruházi regisztráció" nevet viseli.

Ebben az írják, hogy "Magyarország Kormánya döntött a postai szolgáltatások nyújtásának részletes szabályait tartalmazó 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet (Postai kormányrendelet) módosításáról, mely módosítás

közvetlenül érinti az Ön üzleti tevékenységét is.

A Postai kormányrendelet hivatkozott módosítása a Magyarország területére értékesítő kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozások számára előírja, hogy 2024. március 28-tól az általuk értékesített áruk kézbesítéséhez a honlapjukon választási lehetőségként tüntessék fel a Magyar Posta Zrt. által nyújtott postai (kézbesítési) szolgáltatást is.

Az Ön honlapján – egyedi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a társaságunk általános szerződési feltételekben alkalmazott alábbi árakat szükséges feltüntetni.

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

A fenti díjak igénybevételéhez nem szükséges egyedi szerződést kötni társaságunkkal, elegendő egy űrlapot kitölteni. Már ez önmagában érdekes, de a következő mondat még inkább mellbe vághatja a webshoposokat: "Amennyiben az általános szerződési feltételeinkben meghatározott postai szolgáltatást veszi igénybe, abban az esetben az Ön vásárlója által megrendelt terméket nem áll módunkban az Ön telephelyén felvenni".

További részletek a rendeletről a telex.hu-n olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 24. 07:57
×
×
×
×