eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Nincs megállás, valamiért nagyon nekiindultak a magyar autósok

Erősen kezdte az évet a magyar használtautó-piac.

A januári adatok alapján úgy tűnik, kezd visszatérni a vásárlókedv a hazai használtautó-piacra, kimagasló az érdeklődés az elektromos és hibrid járművek piacán is – közölte a hazai piacvezető Használtautó.hu.

Idén januárban megközelítőleg 4,5 millió aktív felhasználó közel 30 millió keresést indított a portálon, ami 22 százalékkal nagyobb a decemberi keresések volumenénél. Az autóvásárlók 60 százalékkal többször kezdeményeztek kapcsolatfelvételt a hirdetőkkel, mint a tavalyi év utolsó hónapjában, ez pedig az autópiac jelentős élénkülésére utal.

Decemberhez viszonyítva 30 százalékkal több hirdetést adtak fel, ami leginkább a hibrid (30%) és az elektromos (18%) kategóriákban feladott hirdetések számában mutatkozott meg. E

A portál adatai ezeken kívül is trendfordulót jeleznek: 2024-ben ugyanis már többen keresnek az 1 és 1,5 millió forint közötti tartományban, mint az 500 ezer és egymillió forint közöttiben, holott tavaly ez még fordítva volt. Emellett az elektromos autókra indított keresések részaránya is 5,5 százalékra emelkedett, ami az elmúlt évek legmagasabb értéke a többi üzemanyagtípushoz képest.

2023 januárjához képest 20 százalékkal nőtt az oldalon elérhető járműhirdetések száma (összesen 135 ezerre), leginkább a személyautó (18%), a motor (30%) és a kishaszonjármű (25%) kategóriákban.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×