eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Sok változással jár - kivonul több magyarországi településről a Telekom

A napokban postázzák azokat az értestőket, amelyek szerint több magyarországi településen a Magyar Telekom átadja a szolgáltatását a ViDaNetnek. A lépés sok változással jár.

Tucatnyi településéről vonul ki a Magyar Telekom. A legnagyobbak egyike Tata, így nem véletlen, hogy a megyei lap részletesen is ír a kommunikációs cég lépéséről.

Úgy tudják, hogy például a főút egyik oldalára, a Május 1. útra már bedobták a leveleket, míg a másik oldalon, az Új úton még van ügyfelük, aki csak várja azt.

Amit most tudni lehet az, hogy az otthoni szolgáltatásokat érinti a változás, a mobil előfizetéseket nem. Az is kiderült, hogy az otthoni internet- és hangszolgáltatások jogviszonya megszakítás nélkül folytatódik, az előfizetői szerződések lényeges feltételeinek változása nélkül, változatlan havi díjon fogja biztosítani a ViDaNet Zrt. a tévészolgáltatást.

A Telekom a honlapján további részletes tájékoztatást adnak és felsorolják a településeket is. Ami a legfontosabb, hogy mindez december 1-vel megy végbe.

Decemberben kettő számlát kapnak majd az előfizetők: az egyik a Telekom zárása lesz, a másik a ViDaNet decemberi havidíja, mert a cég számlakiküldés ideje eltér a Magyar Telekom gyakorlatától. Az adott hónap számláját előre küldik ki, azaz például

a decemberi hónapra vonatkozó számla december elején fog megérkezni.

A Vidanet felé történő fizetés szintén történhet átutalással és csoportos beszedési megbízásokkal, azonban erről minden esetben az ügyfeleknek kell gondoskodniuk a bankjuknál. Ahogy a korábbi megbízások megszüntetéséről is. Amennyiben eddig elektronikusan érkezett a számla, akkor azt továbbra is emailben fogja megkapni.

Több szolgáltatás is megszűnik, vagy megváltozik decembertől. Többek között az otthoni e-Pack kedvezmény sem lesz majd elérhető, de a telefonszám változatlan marad.

A bérelt telefon készüléket nem szükséges visszajuttatni a Telekom részére, azt megtarthatja, és a ViDaNet a továbbiakban havi bérleti díjat már nem fog számlázni a készülékért.

Az Okoswifi hátralévő készülékrészleteit azonban továbbra is a Telekom részére kell megfizetni, melyről a továbbiakban is díjbekérőt küldenek.

Megszűnik a @t-online.hu-s email-cím

Ha decemberig jelzi, akkor további 6 hónapig a @t-online címre újonnan beérkező leveleket átirányítják egy megjelölt e-mail címre.

A tévé fájni fog

Nem lesznek elérhetőek a korábbi tv-szolgáltatások, beleértve a kiegészítő szolgáltatásokat és a már rögzített felvételek sem. Ugyanakkor új műsorok felvételének lehetősége meglesz a ViDaNet-nél is. De a Telekom speciális szolgáltatásai, mint például a Filmklub és a TVGO megszűnik.

Mi van, ha ez nem tetszik?

A jelenlegi otthoni internet és hang szolgáltatásokhoz kapcsolódó határozott idejű szerződései határozatlan idejűvé válnak. Vagyis ez azt jelenti, hogy ha nem felel meg számunkra a szolgáltató kínálata lehetőség van lemondani a ViDaNet-et.

A további változásokat ide kattintva olvashatja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×