eur:
382
usd:
354.23
bux:
0
2023. december 8. péntek Mária
Nyitókép: Pexels.com

A kormány hozzányúl az ingatlanalapokhoz

Az ingatlanalapok "biztonságos működése, valamint versenyképességük további növelése érdekében" új szabályokat fogadott el a kormány.

A kormány közleménye szerint "annak érdekében, hogy az ingatlanalapokhoz kapcsolódó befektetési jegyek hatékonyabban illeszkedjenek az ingatlanalapok speciális vagyonszerkezetéhez, továbbá az ingatlanok értékesítési idejéhez, a kormány a befektetési jegyek visszaváltási idejének új szabályairól döntött.

Az új szabályok értelmében

az ingatlanalapoknak 2026 őszéig vagyonértékük legalább 15 százalékára kell emelniük azon befektetési jegyek arányát, amelyek visszaváltási ideje 180 nap.

Amennyiben ezt az arányt az ingatlanalap már elérte, úgy ezt követően az alapkezelőknek lehetősége mutatkozik a jövőben gyorsabb visszaváltású befektetési jegyek kibocsátására is.

Ezen gyors visszaváltású befektetési jegyek összértéke azonban maximálisan a 15 százalékon túlmutató 180 napos visszaváltású befektetési jegyek értékének felét teheti ki.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium várakozása szerint a döntés hozzájárul, hogy az ingatlanalapok aktivitása növekedhessen, ezzel hozzájárulva a beruházások és az építőipari teljesítmény emelkedéséhez, végső soron a gazdasági növekedéshez és a munkahelyek megvédéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×