eur:
391.01
usd:
366.95
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerdáig tessék tankolni, akkor már késő lesz

A nagykereskedelmi ár emelkedése miatt fog többe kerülni a tankolás.

A héten ismét emelkednek az üzemanyagárak - írja a holtankoljak.hu.

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül majd többe, melynek hatására a benzinkutak kiskereskedelmi fogyasztói árai is emelkedni fognak majd.

A hét közepétől így az alábbi átlagárak várhatóak a kutakon:

  • 95-ös benzin: 636 Ft/liter
  • Gázolaj: 645 Ft/liter

A jövő héten várhatóan nem emelkednek tovább az üzemanyagárak

A jövő hétre vonatkozó előrejelzésében ugyanakkor azt írja a holtankoljak.hu, hogy akkorra akár meg is fordulhat az elmúlt hetek tendenciája, ami az üzemanyagár emelkedést illeti. Nagy valószínűséggel ugyanis nagyobb változások sem lefelé sem felfelé nem lesznek várhatóak a jövő héten. A változatlan árképzésnek az lehet az oka, hogy minimálisan emelkedett a Brent típusú olaj ára a héten, ami már közelít a 87 dollárhoz, de a hét eleji 85,96 dollárhoz képest ez alig 1%-os emelkedés, miközben a forint 1,5%-ot erősödött a dollárral szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×