eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Megvan, mennyit kereshet, ha kézbesítőnek áll a Magyar Postánál

Mennyit lehet most keresni az olyan futár munkakörökben, amelyekhez sem speciális iskolai végzettségek, sem pedig tapasztalat nem szükséges?

A Péncentrumnak a különböző logisztikai cégeknek a sofőr és futár állásait összevető összehasonlító elemzésében arra jutott, hogy a nettó bérek ezekben a munkakörökben általában 240 ezer forinttól egészen 500 ezer forintig terjednek.

A lap külön megnézte a Magyar Posta futárai számára aktuálisan kínált jövedelmi kereteket is. Ezek a munkakörök nem járnak csillagászatian magas fizetésekkel, viszont az elvégzésükhöz nincs szükség semmilyen speciális iskolai végzettségre. A fő feladat a kiosztott logisztikai és egyéb postai küldemények kezelése, szállítása és kézbesítése, illetve közreműködés a felvevő helyről a gyűjtőhelyre történő küldemény szállításban, de a készpénzkezelés, adminisztratív feladatok ellátása és a rakodás is a munka részét képezheti.

A B-kategóriás jogosítványt igénylő gépjárművezetőknél például a várható bruttó jövedelem 335 ezer forint.

Elvárás szintjén 8 általános iskolai végzettség, bejegyzésmentes erkölcsi bizonyítvány és természetesen egy megfelelő kategóriájú jogosítvány megléte szükséges.

A jogosítványt nem igénylő gyalogos kézbesítők, a hagyományos kerékpáros és elektromos kerékpáros kézbesítők várható bruttó jövedelme 340 ezer forint. Az elvárások szintjén pedig pusztán 8 általánosra és erkölcsi bizonyítványra van szükség ezekhez a feladatkörökhöz.

Eggyel magasabb kategóriájú fizetést realizálhat azonban már egy motoros kézbesítő, akinek a munkavégzéshez egy A" kategóriás vezetői engedélyre van szüksége. Várható havi jövedelme bruttó 400 ezer forint.

Ugyanakkor a C-kategóriás gépjárművezetők és a futár/csomagkézbesítők 405 ezer forintos havi bérre számíthatnak.

Az előbbi esetében nyilvánvalóan egy magasabb kategóriájú vezetői engedély megléte is szükséges.

Ezekben a munkakörökben a fizetések kiegészülhetnek még néhány extra juttattassal is. Általában csoportos élet- és baleset-biztosítás és 3 hónapot követően bruttó 20 ezer forint/hó cafeteria juttatás is elérhetővé válik.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×