eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Balról jobbra: Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke, Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Surányi Szabolcs, az Audi Hungaria Üzemi Tanácsának elnökhelyettese és Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja a járműgyártás munkatársaival és a jubileumi autóval.Audi Hungaria Zrt.
Nyitókép: Audi Hungaria Zrt.

Ünnepelnek az Audi Hungariánál, a kérdés, hogy mit

A csütörtöki napon legördült a kétmilliomodik autó a vállalat gyártósoráról. A jubileumi autó egy Karat bézs színű Audi RS Q3 Sportback, ami hamarosan útnak indul Németországba első tulajdonosához. A 400 lóerős autó 2,5-literes TFSI motorja, mely sorozatban kilencszer nyerte el a neves „Év Nemzetközi Motorja” díjat, szintén az Audi Hungariánál készült.

Az Audi Hungariánál 1998-ban indult a járműgyártás, az Audi TT Coupé modellek sorozatgyártásával, majd egy évvel később megkezdődött az Audi TT Roadster modellek gyártása is. Kezdetben a lakkozott karosszériák Ingolstadtból érkeztek Győrbe, majd a győri munkatársak szerelték össze a kész autókat. 2013-ban az új járműgyár megnyitásával egy új korszak kezdődött a járműgyártásban, hiszen az Audi Hungaria ekkor a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá vált – présüzemmel, karosszériagyárral, lakkozóval és szereldével, valamint a hozzá kapcsolódó minőségbiztosítási tevékenységekkel – idézi fel közleményében a vállalat.

Az Audi Q3 modellsorozat 2019-ben egészült ki az Audi Q3 Sportback, később az Audi RS Q3 és az Audi RS Q3 Sportback modellekkel. Az e-transzformáció fontos mérföldköveként 2019-ben Magyországon elsőként készült elektromos hajtásláncú autó, az MHEV-technológiájú Q3 és Q3 Sportback az Audi Hungariánál, amelyet 2020-ban a Q3 és Q3 Sportback plug-in hibrid hajtásláncú változatának sorozatgyártása követett. A vállalatnál 2024-ben indul a CUPRA Terramar sorozatgyártása, amellyel az Audi Hungaria lesz az Audi Konszern első gyártótelephelye, ahol az Audi mellett más márka modellje is készül.

„Vállalatunk idén 30 éves jubileuma mellett a járműgyártás 25 éves évfordulóját is ünnepli, így külön öröm számunkra, hogy ebben az évben sikerült elérnünk ezt a fontos mérföldkövet – közölte Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. – Az elmúlt évtizedekben szerzett tapasztalatunkra építve készülünk a járműgyártásunk új fejezetére, amiben az Audi mellett új márkánk, a CUPRA, valamint az elektromobilitás játssza a főszerepet.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×